Underart - Ode to a crash landing…

Hvad gør man hvis livet, som man kender det pludselig en dag bærer én et helt nyt sted hen? Et sted hvor alt er nyt og ukendt og man ikke ved, om man kan finde vej tilbage til det der var engang. Det spørgsmål stiller Cirkus Cirkör med nycirkus forestillingen Underart. 

Forestillingen er skabt og instrueret af artisten Olle Strandberg, der fik idéen til forestillingen efter et alvorligt styrt, der lammede ham fra halsen og ned i en lang periode. En trippel saltomortale mislykkedes og han landede direkte på hovedet og hørte nakkehvirvlerne kvase i styrtet.

Og resultatet er blevet en utrolig smuk, poetisk og ikke mindst melankolsk forestilling om det at finde vej igennem ukendt land, med uforudsete forhindringer på vejen. 

Foto: Mats Bäcker
Alle de medvirkende giver, med hver deres forskellige baggrunde i dans og akrobatik, noget helt unikt til forestillingen. Methinee Wongtrakoon imponerer med sin absolutte kropskontrol og stærke fortolkningsevne. Hun er umulig at få øjnene fra. Og når Street danceren Alexander Dam lader tre meter høje ege brædder agere stylter under sine bare fødder, sidder vi med tilbageholdt åndedræt.
Jeg fik flere gange fornemmelsen af at være inviteret med ind i prøvesalen, i et ukendt rum, hvor det er helt okay at udforske og undersøge og ikke kun imponere. Det giver forestillingen en skrøbelighed der minder os om, at "Cirkus is all about the risk", som en af de få replikker i forestillingen lyder.

Den specialkomponerede musik af duoen Ripple & Murmur, lægger det fineste lydbillede under hele forestillingen og leder tankerne så langt væk fra cirkus som det overhovedet er muligt. Det er roadmovie-musik og indie-rock og meget virkningsfuldt. 

Og pludselig endte det hele i en lang lovprisning, så lad mig formulere det på en anden måde: 

Er du til nycirkus, så skal du helt sikkert se Underart. Og er du ikke til nycirkus, skal du faktisk også se Underart. Det er nemlig slet ikke som du tror… Det er meget bedre!

Instruktør Olle Strandberg Medvirkende: Christopher Schlunk, Mathinee Wongtrakoon, Iris Pelz, Matias Salmenaho, Alexander Dam, Anna Ahnluns, Andreas Tengblad

Kommentarer