As I collapse...

Med As I Collapse sætter Recoil Performance Group menneskets selvsyn og eksistens under lup. En spændende performance med en meget lille hovedrolleindehaver.

As I collapse er skabt med et ønske om at udfordre menneskets selvsyn og vores opfattelse af hvad liv og krop er. I en scenografi af sort gulv og store goblelignende vandposer mødes 5 dansere og millioner af små lysende alger.

Foto: Søren Meisner


Det er 5 utroligt dygtige dansere, koreograf Tina Tarpgaard har samlet til forestillingen. De udviser enorm og næsten uvirkelig kropskontrol, mens de i sorte latexdragter interagerer med hinanden og de enorme vandposer.
Men forestillingens egentlige hovedperson må være Pyrocystis Fusiformis; den lille bitte alge, der i samarbejde med NaturkKRAFT i Ringkøbing og Teknologisk institut er blevet skabt til forestillingen. I pressematerialet til forestillingen står der om algen:

"Pyrocystis fusiformis er algen, som recoil performance group i samarbejde med biologer og forske-re på Teknologisk institut har opdyrket i store mængder, og som har inspireret de menneskelige kroppe på scenen. Algen er desuden selv en integreret og levende del af forestillingen. Det bemær-kelsesværdige ved Pyrocystis algen er, at den kun lyser, når den bliver berørt. Tilgengæld inviterer dens fortryllende blå skær igen og igen til interaktion. En ellers usynlig organisme, der synligt kom-munikerer, når man rører ved den."


Og det er netop her magien opstår. Ved forestillingens start får alle udleveret en sort kuvert indeholdende en pose, med hvad der ligner almindeligt vand. Men når lyset går ned og man vipper den lille pose i hånden, begynder de små at lyse. Det er som at sidde med en million små stjerneskud i hånden. Og langsomt; ganske langsomt begynder dansen. Som en verden der opstår ud af mørket. Halvvejs er det desværre som om, at forestillingen taber pusten en smule. Men den bliver fanget igen. Og da lyset gik op efter en lille time, havde jeg det, som om jeg havde været vidne til en forunderlig og ny verdens fødsel.  
Og hvad min lille kuvert af Purocytis fusiformis angår, så endte det med, at jeg adopterede den. Nu står den i min vindueskarm og lever sit eget, lille, forunderlige liv.
 
As I Collapse er første del af en triologi, der efter planen skal efterfølges af Masse (2018) og Extended Falls to Humanity (2019).

Komponist/forsker: Till Bovermann Lysdesign: Minna Tiikkainen Forskende kunstner/konsulent Pei_ying Lin Scenograf Sille Dons Heltoft Koreograf: Tina Tarpgaard Dansere: Hilde I. Sandvold, Sam Denton Nelly Zagora, Edward Lloyd & Joy Kammin Alger: Pyrocystis fusiformis

Kommentarer