Min Arm...

Hvem kan holde vejret i længst tid? Hvem kan tie stille længst? Hvem kan lade være med at skide i en hel måned? På Edisonscenen på Betty Nansen spiller Claes Bang forestillingen Min Arm, der på mesterlig vis fortæller historien om en ganske unormal, normal dreng.

 

En 10 årig dreng konkurrerer med sin storebror og stikker en dag sin ene arm i vejret ­– hvor længe kan han blive ved? Når der ikke rigtig er en grund til at stikke den op, hvornår er så lige det helt rigtige tidspunkt at tage den ned igen? Der går dage, uger og måneder... og på trods af fortvivlede forældre, formanende læger og forstående psykologer, så kommer armen ikke ned.
 
Foto: Lis Kasper Bang
 
I en neutralt rum, på et podie, står et bord hvorpå der er lagt enkelte rekvisitter. I forbindelse med bordet, er der opsat et videokamera, der projekterer billeder fra bordet op på en skærm. Midt på bordet ligger en tegnedukke; sådan en i lyst træ, med bevægelige led. Der er også en kasse med tilfældige ting publikum har lagt i den inden forestillingens start. Alt fra nøgler, en iPad og en cykelhjelm til en tampon og en lighter. Og så er der Claes Bang, helt alene på scenen hvor hans eneste medvirkende bliver tingene fra kassen. Og så begynder han at fortælle; fortælle historien om drengen, der en dag, da han er 10 år gammel, tager sin ene arm over hovedet og ikke tager den ned igen. 
 
Den britiske dramatiker og skuespiller Tim Crouch har skrevet en forunderlig tekst, der ikke forfalder til at blive en sygdomshistorie, men i stedet bliver historien om hvordan provokationen og stædigheden bliver et magtinstrument for en lille dreng, der bare gerne vil ses. Og i Gitte Skyttes fine oversættelse, flyttes historien helt naturligt fra England til både Fanø, Skjern og København. Det er godt oversætterhåndværk.
 
Og så er der Claes Bang. Han mestrer, om nogen, den svære kunst at spille en monolog, så man sidder yderst på stolen og lytter med. Han har, sammen med Mads M. Nielsens iscenesættelse, en stor del af æren for, at Min Arm på intet tidspunkt forfalder til at blive fortællingen om en stakkel vi skal have ondt af.
 
Min Arm er storytelling på et højt niveau og er forestillingen for alle, der elsker den gode historie.
 
Manuskript: Tim Crouch Oversættelse: Gitte Skytte Instruktør: Mads M. Nielsen Medvirkende: Claes Bang Produceret af Team Teatret

Kommentarer