GRÆSGRØN, Gazart...

’Græsgrøn’ af Gazart er et fint stykke installationsteater for de allermindste, hvor lyde og bevægelser smelter sammen, men hvor dramaturgi og handling desværre er blevet glemt.

Kriblende, krablende, klukkende græsstrå svajer rundt om publikum i Græsgrøn. Som var vi skrumpet ind og omringet af en verden, der normalt kun kilder vores fødder på en varm sommerdag. Her er vi på opdagelse blandt stråene, der gemmer på uendelige oplevelser og muligheder. Som iderige opdagelsesrejsende undersøger en danser og en musiker det levende landskab i det hvislende græs. Sammen fordyber vi os i plænens hidtil ubemærkede underverden af nye klange og melodier skabt af bevægelse og lyd. Musik får plads og tid til at opstå ud af alt det grønne. Dugtunge strå og små pletter af sol, insekters svirren og vindens hvisken former et sanseligt univers af bevægelse og lyd, som hylder hverdagens små mirakler.
Foto: Søren Meisner
I en skovgrøn hule bydes vi indenfor til forestillingen ’Græsgrøn’ af Gazart. Vi sidder på skind og puder på et blødt, lysegrønt tæppe. Der sidder vi så, mens danser Søren Linding Urup og musiker Siri Skamby udforsker rummet, laver rytmer og melodier, klapper og danser. Fra små lyde til kæmpe bevægelser. Og til slut får vi alle lov til at lege med, prøve instrumenterne og opleve rummet.

Min 6 mdr. gamle ledsager var fuldstændig opslugt at forestillingen, lydene, farverne og bevægelserne og levede sig fuldstændig ind i universet. Da jeg kiggede rundt, var det klart de yngste tilskuere til forestillingen der var allermest opslugt, hvor de større børn virkede til at miste fokus ret hurtigt. Og som voksen med et velvoksent behov for dramaturgisk konkretitet, er ’Græsgrøn’ en svær forestilling for mig at være tilskuer til. Jeg savner at blive taget lidt mere i hånden og få forklaret hvad og hvorfor. I programteksten læser vi, at vi skal på opdagelse efter alt det der foregår i græsset på en varm sommerdag, men vi mangler det i forestillingen. Samtidig savner jeg en slutning. En ting der havde samlet os om det vi lige havde set og en mulighed for at sige tak for oplevelsen sammen.  
’Græsgrøn’ bliver reklameret som en forestilling for de 0 – 5 årige, men den er klart bedst for de allermindste. De vil helt sikkert få en dejlig oplevelse i den fine grønne scenografi med lydene og bevægelserne. 

’Græsgrøn’ spiller på Den Frie udstillingsbygning d. 14. – 18. februar 2018 og varer 30 min. uden pause.

KOREOGRAFI: Tali Rázga i samarbejde med de medvirkende KOSTUMER OG SCENOGRAFI: Ida Marie Ellekilde MUSISK KONSULENT: Kirsten Juul Seidenfaden PRODUCENT: Carlos Calvo MEDVIRKENDE: Søren Linding Urup (danser) og Siri Skamby (komponist og musiker)

Kommentarer