NATTEN - Myka...

'Natten' af MYKA er en sansemættet forestilling, der inviterer med ind i natten, hvor stjernerne skyder og månen drysser støv i vores øjne. Dejligt og inviterende danseteater for de allermindste. 

To lysende dansevæsener inviterer forældre og spædbørn med på en sanserejse ind i en harmonisk og tryg natteverden. Her kan de sanse stjernerne helt tæt på. De kan røre dem, se dem og høre dem. ’Natten' er duft, dans, lys og musik. 

Foto Morten Arnfred
Når man køber billet til ’Natten’ af MYKA der lige nu spiller på Zangenbergs Teater, gælder én billet for en voksen med en baby. I det lille scenerum er der plads til præcis 12 voksne og 12 babyer. Og sammen bliver både små og store inviteret ind i et helt særligt rum, hvor de to dansere inviterer månen og stjernerne ned og drysser månestøv i vores øjne. Vi tilskuere sidder på hvide puder i en rundkreds i den mørkeblå scenografi, hvor månen, stjernerne og små klimprende klokkespil hænger fra loftet og de to dansere, My Grönholdt og Julie Rasmussen, klædt i silkeblødt nattøj i hvidt og blåt, langsomt bevæger sig rundt til den fantasifulde musik, der lyder som noget der kunne komme ud af en spilledåse. Pludselig bevæger stjernerne (små lysende bolde) sig og kommer ned til os. Babyerne får dem i hånden, mens klokkerne klimprer. 

Selvom jeg ikke selv er mor, har jeg kendt mange spædbørn og ofte tænkt, hvad pokker de mon egentlig drømmer, når de drømmer. At se ’Natten’ må være som at træde ind i spædbarnets fantasi under søvn. Et dejligt rum fuld af lyde, farver, lys og dufte. Og jeg var så heldig at få lov til at se forestillingen med et af mine små yndlingsmennesker, Nila på 9 måneder, der lappede det hele i sig og flere gange kom med begejstrede hvin. Det der er helt fantastisk ved denne forestilling er, at den inviterer til interaktion. Det er okay at kravle rundt, røre ved scenografien, undersøge og udforske og ikke bare sidde og se voksne lege. ’Natten’ har ikke en lineær handling, men er en danseinstallation bygget over nattens magi.

De sidste forestillinger af ’Natten’ på Zangenbergs Teater er desværre fuldstændig udsolgt. Det har de faktisk været siden før premieren. Så til alle med babyer, kan jeg kun opfordre til at holde øje og håbe den popper op igen snart. Og lad så de mere end udsolgte huse være vidne på den enorme efterspørgsel der er på forestillinger specielt til denne målgruppe. 

’Natten’ er produceret af MYKA og spiller på Zangenbergs Teater til d. 19. maj 2018 og varer ca. 30min uden pause.

KOREOGRAF: My Grönholdt SCENOGRAFI OG KOSTUMER: Mie Riis LYSDESIGN: Mikkel Jensen KOMPONIST: Erik Christoffersen MEDVIRKENDE: My Grönholdt og Julie Rasmussen

Kommentarer