NO MORE JACKS - MOD NYE TIDER - Landsturné...

For 10 år siden slog Stig Rossen, Keld Heick, Jesper Asholt og Jesper Lohmann sig sammen under navnet ’More Jacks’ og har rejst landet tyndt med deres hyldestshow til gruppen ’Four Jacks’. Nu er de tilbage med et nyt show og nye boller på suppen. Nu hedder showet ’No More Jacks – Mod Nye Tider’ og musikken og sangene er alt det der kom efter ’Four Jacks’ da de gik i opløsning i 1964. Endnu engang tager de fire rundt i landet med evergreens, godt humør og Peder Kragerup og et seksmands orkester til at bakke op.

Foto: Pressebillede

Det ville være nemt at se præmissen bag de fire herrers nye show, som en oplagt mulighed for at malke et allerede hengivent publikum. Der er ikke flere ’Four Jacks’-sange at synge, så nu finder vi en masse evergreens fra tiden og binder det hele sammen med et par kække vittigheder og så sælger den turné vel sig selv?! Og det gør den helt sikkert også. Men det er samtidig tydeligt, at de fire nyder at stå på scenen sammen, at de har det sjovt og derfor nyder muligheden for at forlænge løjerne. Og det gør ’No More Jacks – Mod Nye Tider’ til en fest, der sine steder lige skal finde det rette ben at stå på, men dog stadig en fest. 

Rigtig langt hen af vejen er showet ganske forudsigeligt. Vi starter med en dansk version af Tommy Steel klassikeren ’I got a handful of songs’ (’Vi har en håndfuld musik at gi’ jer’). Og ganske kort efter er vi forbi Keld and the Donkeys ’Ganløse, Vanløse’, naturligvis med Keld Heick i spidsen. Og sådan fortsætter det så forudsigeligt. Det er når showet engang imellem hæver sig over de simple brandere og de rene evergreens, at det sætter spor. Som når Jesper Lohmann tænker tilbage på sin første kæreste og hvordan han fik sit første kys i diskoteket i klubben af hende den søde Marie-Louise. Eller når Jesper Asholt får John Mogensens ’Ensomhedens Gade nr. 9’ til at give gåsehud i et arrangement, der sender tanken hen på Rugsted og Kreutzfeldt.

Asholt og Lohmann er tydeligvis skuespillerne i gruppen, der tager kegler når det handler om at få replikkerne langet over scenekanten og bruge al deres charme. Stig Rossen er en rigtig showman og crooner, der får lov at give sangstemmen hele armen. Og så leverer han en rigtig overbevisende John Mogensen. Og så er der Keld Heick, musikeren der måske ikke rammer alle dansetrinene helt rent, eller leverer alle replikkerne helt naturligt. Man vi kan ikke andet en at holde af ham og respektere hans kæmpe store musikalitet. Og på den måde supplerer de fire hinanden helt perfekt.

Der er dog tider i showet, hvor der opstår en pludselig tomgang. Specielt når det handler om replikkerne mellem numrene. Det har helt sikkert fungeret rigtig godt i prøvesalen, men nu skal showet ud foran publikum og så falder kadencen til tider og det bliver stift og påtaget. Men ingen tvivl om, at så snart showet er spillet varm, vil det hele føles mere naturligt. Jeg kunne godt have undværet pausen, i bytte for, at flere af numrene i anden del var blevet strøget. For her taber showet momentum i fjollede udklædningsnumre og alt for let købte overgangsreplikker. Men det ændrer ikke på, at ’No More Jacks – Mod Nye Tider’ er festligt, fornøjeligt og lige så letfordøjeligt, som sådan et show skal være. 

’No More Jacks – Mod Nye Tider’ kan fanges på turné rundt i landet frem til d. 4. november og varer ca. 2t. 10min. inkl. pause.

KOREOGRAFI/INSTRUKTION: Susanne Breuning MEDVIRKENDE: Jesper Asholt, Jesper Lohmann, Stig Rossen, Keld Heick, Peder Kragerup og et seks mands orkester

Kommentarer