COOK BOOK - Teater Grob...

Med COOK BOOK laver Teater Grob et teatereksperiment, der er en glimrende salgstale for Blågårdsgade, men som desværre taber både fortælling, tempo og dramaturgisk overblik undervejs.


COOK BOOK er en scenekunstnerisk jordomrejse, der udforsker mad, identitet og fællesskab på de 522 meter, som udgør Blågårdsgade på Nørrebro i København. Det er et portræt af et lokalt fællesskab og en spejling af den verden, vi lever i: En mangfoldig verden, hvor vi alle lever forskellige liv – side om side. Hvordan identificerer vi os med hinanden gennem de fællesskaber, der er? Hvilke ingredienser er de formet af?

Det er sgu svært at anmelde en forestilling, hvor der står en ny skuespiller på scenen hver aften. Vel og mærke en skuespiller der først læser manus, når han/hun åbner det på scenen. Jeg så COOK BOOK med skuespiller Marie Bach Hansen. Hun var, selvom hun var tydeligt nervøs, et festligt bekendtskab, der undervejs virkelig fik lov til at vise, hvad hendes impro-værktøjskasse indeholder. Forestillingen starter med, at hun skal lave safranris til os publikum. Manuskriptet guider hende igennem de første trin. Men der mangler safran og hun bliver sendt på jagt ude på Blågårdsgade. Og så vil jeg egentlig ikke afsløre så meget mere. Ikke andet end at det bliver lige dele skørt, underligt, morsomt og ganske tåkrummende til tider. 

Hvis man vælger at overgive sig og drøne med ud af de snoede stier sammen med de to dramatikere, Nassim Soleimanpour og Jesper Pedersen og instruktøren Henrik Grimbäck, kan man ikke undgå at få det sjovt. COOK BOOK er et syret og til tider sort teatereksperiment, der dog stadig har et godt stykke vej til at fungere optimalt. For hvor er der fx mange karakterer man møder i forestillingen, jeg gerne vil have lært bedre at kende i stedet for at okse videre. Meget af forestillingen foregår via video. Det bliver for tungt og for meget. Jeg ville 100 gange hellere selv have været med ude i gaden. 

Historien ender også med at løbe så meget rundt om sig selv, at den mister fokus. Men det ændrer ikke på, at COOK BOOK kan være en interessant oplevelse, hvis man tager de skuespil-antropologiske briller på og overgiver sig til balladen. Det kunne være interessant at se forestillingen flere gange og se hvordan forskellige skuespillere vælger at løse opgaven, der er COOK BOOK. 


Marie Bach Hansen Foto: Lis Kasper Bang

COOK BOOK er en såkaldt cold reading, hvor skuespilleren går på scenen uden at vide noget, og hvor alt kan ske. Forestillingen varer ca. 1t 30min uden pause. 

Spilleplan (ret til ændringer forbeholdes): 25. maj kl. 20 – Mathias Rahbæk, 26. maj kl. 20 – Christine Gjerulff, 27. maj kl. 20 – Marie Bach Hansen, 28. maj – kl. 20 – Emma Sehested Høeg, 30. maj kl. 20 – Asbjørn Krogh Nissen, 31. maj kl. 20 – Arian Kashef, 1. juni kl. 20 – Bodil Jørgensen, 2. juni kl. 20 – Frank Thiel, 3. juni kl. 20 – Özlem Saglanmak, 4. juni kl. 20 – Josephine Park

MANUSKRIPT Nassim Soleimanpour & Jesper Pedersen INSTRUKTION Henrik Grimbäck SCENOGRAFI Sir Grand Lear  VIDEOPRODUKTION Troelz Schmidt LYDDESIGN Laurits Jongejan STAGE MANAGER Therese A. Jensen SAMPRODUKTION med Pacemaker

Kommentarer