COME FROM AWAY - Fredericia Musicalteater...

I en tid hvor den danske musicalscene svømmer over med jukebox-musicals og store shows uden megen substans, er det fantastisk at se Fredericia Musicalteater tage chancen med en fortælling fuld af ærlighed, nerve og masser af humor. COME FROM AWAY er en lille triumf, der fortjener et stort publikum. 

Foto: Rumle Skafte

Da de to fly rammer World Trade Center d. 11. september, 2001 lukker det amerikanske luftrum og alle fly bliver sent tilbage hvor de kommer fra, eller til lufthavne i Canada. I den lille by Gander på den canadiske ø Newfoundland ligger hvad der engang var Nordamerikas største lufthavn. Nu lander der måske 6 fly om dagen. Men d. 11. september 2001 omdirigeres 38 fly til Gander og pludselig er byens befolkningstal næsten fordoblet, da omkring 7.000 mennesker strander i den lille by. Byens indbyggere åbner sine døre for alle de fremmede og magi opstår. 

COME FROM AWAY er en ensembleforestilling I ordets smukkeste forstand. Sammen fortæller det 16 mand store ensemble en smuk og rørende historie i Thomas Agerholms triumf af en iscenesættelse. Alt klapper og spiller i den stramme og velsmurte iscenesættelse. Og selvom alle spiller flere roller, er vi aldrig ladt i tvivl om historien og de mange forskellige karakterer. Benjamin la Cour har endnu engang begået en smuk, enkel og utrolig virkningsfuld scenografi. I spidsen for orkestret står kapelmester Martin Konge. Og når musikerne flere gange i løbet af forestillingen stiger op fra orkestergraven, starter festen for alvor.  Musikken er keltisk rock og dansetrinene er næsten irske i sit udtryk og fuld af liv, takket være Kim Aces flotte koreografi.  Ikke noget vi er vandt til på musicalscenen, men det gør ikke det hele mindre vidunderligt.

Foto: Rumle Skafte

Alle 16 på scenen er fuld af livskraft og talent og enkelte figurer bliver ligefrem forestillingens hjerte. Søren Bech-Madsen er Ganders hjertevarme borgmester. Ulla Ankerstjerne er den virksomme Beulah med det store hjerte og de dårligste vittigheder. Anne Fuglsig og Christian Damsgaard er Diane og Nick, to ensomme sjæle, der midt i kaos finder glimt af lykken. Et så harmonisk og sammensspillet ensemble er ikke set på dansk jord i mange år. Og det alene er grund nok til at finde til Fredericia.
 
Jeg håber at publikum tør og vil tage godt imod COME FROM AWAY og vil bestorme billetkontoret på Fredericia Musicalteater. For nok er det ikke en særlig kendt musical, bygget over en film, eller fuld af storslåede danseoptrin og pailletter. Men derimod en forestilling der behandler et globalt traume med humor og hjertevarme. I en tid hvor verden står i flammer, tænder COME FROM AWAY et lille håb i os alle. Et håb og en bevidsthed om, at det er værd at tro på det bedste i mennesker. 

COME FROM AWAY spiller på Fredericia Musicalteater til d. 6/11 – 22 og varer ca. 2t.15min. inkl. pause.

INSTRUKTØR: Thomas Agerholm SCENOGRAF: Benjamin la Cour KAPELMESTER: Martin Konge KOREOGRAF: Kim Ace OVERSÆTTELSE: Mads Æbeløe Nielsen LYSDESIGN: Martin Jensen LYDDESIGN: Tim Høyer, Tone Art Aps KOSTUMEDESIGN: Thilde Jensen ORKESTER: Martin Konge, Lars Daugaard, Casper Facius, Jakob Rosendahl Povlsen, Kara Lochridge, Steffen Schackinger, Jens Kokholm & Allan Nagel MEDVIRKENDE: Anne Fuglsig, Christian Damsgaard, Jean Michel, Johanne Milland, Katrine Skovbo, Lars Mølsted, Mads Æbeløe Nielsen, Maria Skuladottir, Nicoline Siff Møller, Oliver Aagaard-Williams, Søren Bech-Madsen, Ulla Ankerstjerne, Tobias Arentoft Gräs, Rosa Kuhlmann Gehl, Mira Andrea Balloli, Aviaya Steinø & Jacob Prüser

Kommentarer