Jeg, en bog-nørd...

Jeg er sådan en, der har rigtig mange bøger. Altså så mange bøger, at jeg hvert halve år må ud og anskaffe mig mere reolplads. Der er alle de bøger, jeg har læst (nogle af dem endda rigtig mange gange), og der er alle de bøger, jeg glæder mig til at læse.

Forleden blev jeg spurgt hvilken bog i min bogreol, der er den bedste. Jeg måtte melde pas. For er det muligt at vælge? og skal man vælge? For det er vel ikke den konkrete bog, der er det essentielle, men derimod oplevelsen og følelsen af at forsvinde helt ind i et fremmed univers.

Et af de allerførste minder jeg har, er fra en sofa i min barndoms paradis, det lokale bibliotek. Jeg sidder der, ved siden af min mor, med en kæmpe billedbog i skødet og ser på de farvestrålende billeder. Jeg kan huske det hele. Hvordan der lugtede af støv og bøger, hvor virkelig stille der var, hvordan solen faldt ind af vinduet og lagde sig i en stribe på gulvet lige foran sofaen. Når jeg i dag træder ind af døren på biblioteket, skal jeg bare lukke øjnene og snuse - Og så med et, er jeg tilbage i den mosgrønne plyssofa, ved siden af min mor, med den fine billedbog i hænderne…

Den første bog jeg læste helt selv, var Det lille hus i den store skov af Laura Ingalls Wilder (Jeps, hende der senere flyttede ud på prærien...) - Det var dengang, jeg tvang de andre piger i klassen til at lege nybyggere...

Senere blev skolens bibliotek et helle. Der hvor jeg flygtede hen, når verden (læs: skolegården) blev for voldsom. Her læste jeg tegneserier og pigebøger. Her tudede jeg over Martin og Victoria. Her tog jeg mit første livtag med Tolkien. Her var paradis!

Også i dag læser jeg meget. Faktisk hele tiden - helst - hvis jeg kan komme til det. Har jeg en bænk og en bog (og måske en coffee to go), så kan verden sådan set bare fucke af... Springe i luften, eller stoppe med at dreje rundt. Så længe jeg har en god bog, vil jeg sikkert ikke opdage noget.


Efter jeg har startet bloggen her, er jeg faldet over en anden fantastisk blog: Litteraturværkstedet.
Her er tanker om bøger. Og billeder af bøger. Anmeldelser og litteraturanbefalinger. Kombineret med et skønt blik på hverdagens små og store hændelser... Instant læseglæde! 

Og så lige et billede fra en anden ny yndlingsside: Bookshelf porn (Yes, yes - titlen siger vist det hele...)


Kommentarer

  1. Dejligt indlæg! Jeg er også en bognørd, og kan nikke genkendende til det du skriver.

    SvarSlet
  2. Man kunne næsten fristes til at omskrive den gode HC And - "at læse er at leve"... 'smiler'

    Er selv "bidt" af en gal bog - mine forældre var meget unge da de fik mig og i dagtimerne blev jeg passet af min mormor ifm deres videreuddannelse - tiden blev meget brugt til først at få højtlæst siden selv læse - så da jeg startede i skolen - hvor jeg fik en gammel ekstrem inspirerende dansklærer - han fortalte siden at det var den eneste elev han havde haft der som første spørgsmål i første klasse spurgte yhvor de havde alle bøgerne... 'smiler'

    Forstår din begejstring - nogle bøger læser man een gang og de har printet sig ind i hukommelsen, andre vender man tilbage til efter en årrække og endelig så er der nogle der fra tid til anden tages frem og del genopfriskes... ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar