DEMOKRATI, Teatergrad...

Teatergrad rykker, med forestillingen ”Demokrati” ind i landets byrådssale op til det kommende kommunalvalg. En forestilling der stærkest når den fokuserer på demokratiets udfordringer og tager publikum med på råd.

Danmark. Et demokrati. Et folkestyre. En nation af medbestemmere. Men politikerleden kradser i halsen og lindres med kollektiv passivitet, der truer den skattede styreform. I forestillingen Demokrati inviterer byrumsteatret Teatergrad publikum ind i den lokale byrådssal til en forsmag på årets Kommunalvalg. Sammen med fire skuespillere indtager publikum rollerne som debattører og beslutningstagere om dagsaktuelle emner, mens en journalist udgør den fjerde statsmagt og sætter synspunkterne i perspektiv.
Foto: Per Morten Abrahamsen
D. 21 november skal Danmark til stemmeurnerne og stemme til kommunalvalget. I den forbindelse har Teatergrad, der har specialiseret sig ud i genren byrumsteater, skabt en forestilling til landets byrådssale hvor de fire skuespillere og en lokal journalist sætter demokratiet under lup. Og det er ikke teater som vi kender det, hvor vi kan få lov at læne os tilbage i de røde plyssæder i mørket og observere. Nej, her er vi selv med. Med en rød og en grøn stemmeseddel er vi med til at stemme om alt fra byggeriet på Amager Fælled, aktiv dødshjælp og om der skal være mere plads til cyklerne i København. Og i det vi publikum, på demokratisk vis, flere gange er medbestemmende, bliver ikke to forestillinger ens.

Det er en super god og sympatisk idé, at lave en forestilling om vores forhold og forventninger til demokratiet som institution. Og stærkest er forestillingen da også, når den tager os publikum med på råd, eller når journalisten, her Torben Sangild, præsenterer os for demokratiets fakta og udfordringer, som fx Fake News som en trussel mod demokratiet. Men forestillingen vil desværre alt for meget på for kort tid. Vi skal både forbi Amager Fælled, vaccinedebatten, aktiv dødshjælp og klimakampen. Det gør desværre at forestillingen bliver presset og ufokuseret, og det er synd. For det er fire gode skuespillere og rigtig gode tekster forestillingen præsenterer i en blanding af scener og fakta.
Forestillingen vil ingen løftede pegefingre og er som sagt en super god ide. Og det er bestemt heller ikke en dårlig forestilling. Den mangler bare fokus.

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann Dramatiker: Julie Glargaard Producent: Christine Worre Kann Idé og koncept: Teatergrad Medvirkende: Rolf Hansen, Sandra Yi Sencindiver, Jacob Teglgaard, Signe Kærup Dahl og journalist Torben Sangild (På turnéen varetages journalistens rolle af en lokal journalist).

Kommentarer