KNUD ROMERS ABC, BaggårdTeatret...

BaggaardTeatret, sART danseteater og Den Fynske Opera har i samarbejde skabt en lille, smuk perle med forestillingen ”Knud Romers ABC”. Det er en poetisk, vild og vidunderlig sanseforestilling for de 6 – 8årige der har knækket alfabetkoden og deres voksne.

Lad sanserne boltre sig i en underfundig og lærerig bogstavssafari, der med udgangspunkt i Knud Romers poetiske bogstavsfabler rusker alfabetet rundt og sammensætter det på ny. En interaktiv danseforestilling, hvor publikum er i bevægelse. Forestillingen er baseret på Knud Romers ABC, John Kørners billedkunstneriske dyreunivers og Bent Sørensens nykomponerede musik og skaber tilsammen en smuk koreograferet scenisk sangleg for alle fra 7 år.
Foto: Jens Wognsen
I et fuldstændig vidunderligt scenerum, bliver vi inviteret indenfor til ”Knud Romers ABC”, skabt i fælleskab af BaggårdTeatret, sART danseteater og Den Fynske Opera. Store som små stiller vi vore sko og tasker, før teaterrummet indtages. Og det er ikke et hvilket som helst teaterrum, vi får lov at træde ind i. Luise Midtgaard har, med afsæt i John Kørners smukke og farverige illustrationer til bogen ”Knud Romers ABC”, skabt et konstant foranderligt scenerum, der indtages af både spillere og publikum hele forestillingen igennem.

Sammen får vi styr på alfabetet, mens vi hører om Rotterne der sad på potten, griner af den sofistikerede giraf, der slet ikke har øje for andre end sig selv og elefanten der blev punkteret af en myg. I en blanding af musik, dans og sang, går det hele op i en højere enhed. Alle fire på scenen har hver deres forcer, der bliver udnyttet optimalt i forestillingen og Knud Romers fine rim og remser får den plads de fortjener.

Mine ledsagere til forestilling, to glade, 6 årige piger, med ualmindeligt meget krudt i rumpetten, var med hele vejen og nød, at der var plads til at kunne bevæge sig og få lov til at flytte rundt i scenerummet undervejs.

”Knud Romers ABC” er en forestilling for sanserne, kroppen og sindet. Vi får lov at føle, mærke, lege, gyse og grine. Og når forestillingen, efter små 50 min er færdig og vi ligger på ryggen og kigger op i stjernerne og ildfluerne til ordene:

”Ildfluen i det fjerne
er blevet tændt af Gud
og lyset fra en stjerne,
som for længst er gået ud”

Føles det rart i kroppen og vi er klar til at danse ud i hverdagen igen, en lille smule høje på god musik og sanseleg.

TEKST: Knud Romer KOMPONIST: Bent Sørensen BILLEDKUNSTNER: John Kørner EFTER IDE AF: Sofie Christiansen og Jakob Bjerregaard Engmann ISCENESÆTTELSE: Sofie Christiansen SCENOGRAFI: Luise Midtgaard KOSTUMEDESIGN: Alaya Riefensthal MUSIKARRANGEMENT: Anders Ringgaard Andersen MEDVIRKENDE: Anete Jensen, Karin Norrinder, Carlos Rodas og Anders Ringgaard Andersen

Kommentarer