T-ERROR, Teater FÅR302...

Med topersonersrevyen ’T-ERROR’ har Teater FÅR302 frygt på plakaten. En ganske latterfremkaldende forestilling, der tager os med en tur ind i frygtens land.

I en verden hvor et julemarked er en mulig slagmark, og en dukke en potentiel bakteriebombe, mødes en gruppe forældre i Trivselsgruppen. De ønsker at skabe trygge, sikre rammer og kontrolleret hygge. De ønsker kun det bedste for deres børn, for der er så meget at være ops på. De ønsker ikke at give køb på deres frihed men bare tage nogle forholdsregler. Deres velmenende bekymring forplanter sig og forvandler sig langsomt til ren fanatisme og indre angstdæmoner slippes løs blandt nybrygget kaffe og hjemmebagte småkager.
Foto: Thomas Cato
Der er så meget at være bange for: Bombemænd, lastbiler, bakterier, bøhmænd og æbler, der er lige til at få galt i halsen. Og mens jeg cykler hjem fra aftenens forestilling, går paradokset op for mig; at jeg, minutter efter jeg har siddet og grinet frygten lige op i ansigtet, kommer forbi Nyhavns kæmpe terrorsikringsklodser, der står stratetisk placeret og er forsøgt kamufleret med påmalede hjerter og ’Nyhavn’ i nydelig, slynget skrift. Og de skal, hvor kamuflerede de end er, minde os om en eneste ting. Vi skal være bange. Og så kan vi gå der og kigge mistænksomt efter manden med hætten trukket tæt om ansigtet, eller bilen, der sænker farter lige lidt for meget. Og vi siger til os selv ’Jeg er ikke bange. Frygten skal ikke diktere mit liv.’ Og så sker det alligevel, at tankerne kommer snigende…

På scenen på det lille bitte Teater Får302 står Mikkel Reenberg og Christine Gjerulff med topersonersrevyen ’T-ERROR’. I 75 minutter river de os rundt i frygtens mørkeste kringelkroge på ganske latterfremkaldende vis. En gruppe forældre holder møde i trivselsgruppen. Og hvilken gruppe. Teksterne er skrevet af Line Mørkeby og Andreas Garfield. Sammen har de skabt et sort og absurd tekstunivers, hvor vi ikke kan undgå at komme til at spejle os selv og le højt. Jeg er specielt tosset med de mest absurde af teksterne. Som den om forældrene, der, for at undgå, at deres datter kommer til skade, amputerer først hendes arme, siden hendes ben for til sidst at aflive hende – altså jo kun for hendes eget bedste.

Både Reenberg og Gjerulff formår at holde dampen oppe, spillet stort og komme helt op på publikumspladserne med deres energi og forestillingen flyver afsted. Det er så vidunderligt befriende at grine af alle de mere eller mindre rationelle frygttanker vi alle går rundt og gemmer på. Og som forestillingens lattercoach fortæller os, så kan man ikke være bange, når man griner. Kamilla Bach Mortensen har formået at lave en stram og stringent iscenesættelse, der formår at holde os fanget. Først hen mod slutningen kammer både tekster og spil over og lander lidt mellem de to stole, som resten af forestillingen har stillet frem. Der er et par tekster hvor det hele bliver lidt for meget løftet pegefinger og lidt for sort. Men det hele bliver rundet rigtig fint af, med en krog tilbage til forestillingens start. Alt i alt en rigtig morsom aften i frygtens tegn. 

’T-ERROR’ spiller på Teater FÅR302 frem til d. 3. marts 2018 og varer 1t.15min. uden pause.

IDÉ: Mikkel Reenberg DRAMATIKERE: Line Mørkeby og Andreas Garfield INSRUKTION: Kamilla Bach Mortensen SCENOGRAF: Freja Cecilie Krog KOMPONIST: Tomas W. Raae LYSDESSIGN: Egil Barclay Høgenni Hansen LYDDESIGN: Jes Theede MEDVIRKENDE: Mikkel Reenberg og Christine Gjerulff

Kommentarer