SEARCHING FOR WILLIAM - HamletScenen, Shakespeare Festival 2018...

Woods of Birnam beviser i et mash-up mellem teaterforestilling og koncert, at William Shakespeare stadig er både forførende og aktuel. Visuals, lys, lyd og film kombineres i en stærk visuel og sansende fortælling, der er alt andet end klassisk teater. Du inviteres ind i en forunderlig verden mellem drøm og virkelighed, en verden der undersøger og udfordrer essensen af Shakespeares flere hundrede år gamle tekster. På dette års Shakespeare Festival udfolder Woods of Birnam deres underfulde univers under åben himmel på Kronborg Slot, hvor vi blandt andet møder den tvivlende Hamlet, den magtliderlige Macbeth og den lumske drilleånd Puck fra ”En Skærsommernatsdrøm”.

Foto: Bo Nymann

På bastionen på Kronborgs vold, slår HamletScenen hvert år en scene op og præsenterer os for den ene spændende Shakespeare fortolkning efter den anden. Med teaterkoncerten ’Searching for William’ sætter Dresden-bandet Woods of Birnam, med sanger og skuespiller Christian Friedel i front Shakespeare under lup. I starten er det temmelig diffust, hvad det er forestillingen vil. Et åbningsnummer, hvor lyde og toner testes og musikerne leger sig til musikken. Vi er med i øvelokalet, hvor musen pludselig sniger sig ind og giver inspiration. Og så bevæger forestillingen sig ind i Hamlets univers og en pludselig sikkerhed sænker sig. Christian Friedels Hamlet står helt på scenekanten, på kanten af et selvmord. En smuk og rørende del af forestillingen, der maner spøgelser frem. Herefter taber forestillingen desværre noget af sit momentum og går lidt i tomgang, når Friedel skal igennem en transformation til kvinde, der heldigvis reddes af en dejlig gang underspillet tysk humor hen mod pausen. Efter pausen, hvor mørket har sænket sig over Kronborgs volde, er Macbeth hovedrollen i en langt mere dyster afdeling, hvor det smukke lys- og lyddesign virkelig kommer i fokus.

Shakespeare bliver med ’Searching for William’ smukt bundet ind i lækre rocktoner, med et utroligt velspillende band og en karismatisk og velsyngende Christian Friedel i front og et imponerende lyddesign, der rammer den smukke lune sommeraften, med Kronborg som back drop perfekt ind. ’Searching for William’ er for dig, der ikke er bange for at blive overrasket og tage et noget anderledes livtag med Shakespeare.

’Searching for William’ spiller på HamletScenen på Kronborg til og søndag d. 12. august 2018 og varer ca. 2t.30min. med pause. Forestillingen spilles på tysk og engelsk og er tekstet på både dansk og engelsk.

ARRANGØR: HamletScenen i samarbejde med Woods of Birnam PRODUCENT: Woods of Birnam INSTRUKTØR: Christian Friedel SCENOGRAFI: Hannah Rolland & Bernd Mahnert KOSTUMIER: Ellen Hofmann LYS: Johannes Zink PRODUKTIONSLYD: Torsten Staub VIDEO: Clemens Walter DESIGN: Christian Grochau OVERTEKST: Anne Hirth MEDVIRKENDE: Christian Friedel, Philipp Maolies, Uwe Pasora, Ludwig Bauer & Christian Grochau

Kommentarer