Z - MONICA ZETTERLUND - Teatret ved Sorte Hest...

I et univers af menneskelige følelser, dufte, lyde og hormoner møder vi kvinden midt i livet, der spejler sig i sangteksterne og melodierne fra Monica Zetterlunds rige repertoire. Sangene får kvindekrop i et rum oppe over byens tage, hvor sanserne stimuleres af lyd, lys og duften af æbler. 

Foto: Robin Skjoldborg
Den lille bitte teatersal hos Teatret ved Sorte Hest er blevet flyttet op over byens tage, med et stejlt skrånende scenegulv til at agere tag, små tagvinduer, vand i tagrenden og hvide herreskjorter på tørresnoren. Skuespiller Camilla Bendix står ene kvinde på scenen i Jan Hertz iscenesættelse af forestillingen ’Z – Monica Zetterlund’. Med afsæt i fordanskede versioner af et par håndfulde af Monica Zettterlunds sange, møder vi en kvinde, der midt i livet reflekterer over kærlighed, begær, sorg og glæde. 

Her får sangene lov til at tale alene i en forestilling, der svæver udefinerbart i landet mellem teaterkoncert og kabaret, uden dog at være nogle af delene. Og det kommer desværre aldrig helt til at fungere, for på trods af en fantastisk rørende præstation af Camilla Bendix og stramt og velklingende akkompagnement fra Benjamin Nørholm Jacobsen, er det som om at forestillingen savner en dramaturgi og en fremdrift. Det er synd, for idéen er god og fremførelsen rørende.

Camilla Bendix leverer en præstation, der er fuld af melankoli og uden barrierer. Hendes fortolkninger af sangene er smukke og rørende og der er intet i denne præstation at sætte en finger på. Og Marianne Nilssons stejle scenografi og Lasse Svarres smukke og virkningsfulde lysdesign giver forestillingen et løft. Så selv om jeg manglede fremdrift og en historie, gik jeg alligevel fløjtende ud fra teatret med en god oplevelse og Monica Zetterlunds smukke sange på hjernen. 

Her er en forestilling for dig der vil røres, vugges hen i musikken og føle, uden nødvendigvis at have en dramatisk ledesnor at gå efter.

’Z- Monica Zetterlund’ spiller på Teatret ved Sorte Hest frem til d. 17 november 2018 og varer ca. 45min. uden pause.

IDÉ OG ISCENESÆTTELSE: Jan Hertz TEKST OG MUSIK: Pavel Ramel, Hasse & Tage og Beppe Wolgers OVERSAT AF: Ulrik Bencard SCENOGRAF: Marianne Nilsson LYSDESIGN: Lasse Svarre KOSTUMEDESIGN: Hanne Mørup MEDVIRKENDE: Camilla Bendix og Benjamin Nørholm Jacobsen (Musik)

Kommentarer