CAMILLE CLOUDS BREVKASSE - Mungo Park...

I 2017 udkom dramatiker Line Knutzon med sin første roman. Brevkassebogen ’Camille Clouds Brevkasse’ hvor den voldsomt feterede livstilsguru Camille Cloud svarer på alverdens spørgsmål og nærmest bliver dyrket som en gud. En absurd satire, der på ægte Knutzonmaner virkelig bider fra sig. Nu er dramatikeren Knutzons roman så blevet dramatiseret og sat i scene af instruktør Henrich Christensen på Mungo Park i Allerød. 

Foto: Bjarke McCarthy

Her sidder vi bænket på rækkerne, ventende på foredraget med idolet Camille Cloud. Det samme gør karaktererne på scenen. De fire skuespillere skifter let, legende og med enkle kostumeskift mellem de mange karakterer vi møder. Sammen med karakterne venter vi mere eller mindre tålmodigt. Ingen ved vist rigtigt, hvordan hun ser ud, men alle kender hende så godt, at de ved hvordan hun vil svare på de spørgsmål, der bliver stillet. Så det begynder de på, karaktererne, når nu ikke den rigtige vare vil manifestere sig. Og langsomt udvikler det sig til den Q&A, alle er kommet for at deltage i.



Det er et typisk Knutzon-persongalleri, vi præsenteres for. Der er bl.a. manden, der har fået diagnosen OT – overdreven tålmodighed. Der sidder han bare og venter, som han også gjorde 76 dage engang ved et busstoppested, fordi han ikke havde opdaget, at 16’eren havde fået en ny rute. Eller drengen Morten, der har rundsave i stedet for albuer, men er bange for at komme til at skære et menneske over. Langt hen ad vejen fungerer de mange forskellige karakterer godt og alle fire skuespillere kommer langt ud over scenekanten og op i salen med alle deres karakterer. Men desværre bliver forestillingen for lang, da vi kommer til at savne variation i karaktertegningerne og slutningen bliver alt for langstrakt og påtvunget knudret for at fremtvinge en pointe, vi allerede har fanget. Der kunne snildt være skåret en håndfuld karakterer fra. Men det være sig sagt, så var der også flere steder hvor forestillingen rørte i al sin absurde karikatur på vores egoistiske præstationssamfund. Mads Hjulmands portræt af gøgleren Ole Jepper Clausen, der forsøger at finde en plads i verden til sig selv og sin ethjulede cykel, mens han desperat forsøger at holde 5 bolde i luften, var fint og rørende i al sin gakkethed. 



Scenograf Nadia Nabil har skabt et sjovt og spændende univers med gule kostumer og rekvisitter holdt op mod det lyserøde podie, med lyserøde strudsefjer og en kæmpe pude, det er meningen Camille Cloud skal bestige når hun ankommer. Og dukker hun så op? Måske, måske ikke, men Mennesket vil bedrages, og det må man sige mennesket bliver i ’Camille Clouds Brevkasse’, på godt og ondt.



’Camille Clouds Brevkasse’ spiller på Mungo Park i Allerød til d. 6. marts 2019 og varer ca. 1t. 30min. uden pause.



BOGFORLÆG: Lline Knutzon DRAMATISERING & INSTRUKTION: Heinrich Christensen SCENOGRAFI OG KOSTUMER: Nadia Nabil KOMPONIST: Jonas Munck Hansen LYDDESIGN: Rasmus Overgaard Hansen LYSDESIGN: Mikkel Givskov & Barnung Light Design MEDVIRKENDE: Malin Rømer Brolin-Tani, Anders Budde Christensen, Marianne Mortensen & Mads Hjulmand

Kommentarer