FRIHED.SEX.LÆNGSEL - Teater Grob...

Med forestillingen ’FRIHED.SEX.LÆNGSEL’ sætter Teater Grob fokus på danskerne som verdens lykkeligste folk. Men passer det? Lever vi livet fuldt ud eller nøjes vi? I en collage af scener forsøger forestillingen at spidde verdens lykkeligste folk. Lykkes det? Ikke helt…

Foto: Christian Geisnæs
’FRIHED.SEX.LÆNGSEL’ er på papiret egentlig ganske morsom. Og vi griner da også og nikker genkendende til karikaturerne og problematikkerne, men der mangler noget. De fire medvirkende, Lars Bom, Lise Lauenblad, Morten Kjær og Camilla Lau arbejder alle rigtig fint med det materiale, de har fået stillet til rådighed. Men ofte er teksterne eller selve iscenesættelsen ikke skarp nok, hvilket gør, at forestillingen får et rodet og banalt udtryk. Der mangler dramaturgi og sammenhæng mellem de forskellige scener. Det ene øjeblik er teksterne fjollede, nærmest revyagtige, for det næste at berøre store og tunge emner, uden dog, desværre, helt at komme ud over scenekanten. Forestillingen fungerer klart bedst i de mere abstrakte scener, som fx når alle fire skuespillere, som lærere byder velkommen til første skoledag i indoktrineringssandkassen. Eller når Lars Bom drømmer sig helt ind i fantasien om at blive en muldvarp for at slippe ud af hverdagens inaverende trommerum.

Marianne Nilsson har skabt en flot enkel og virkningsfuld scenografi der leger med perspektivet og som med sin let støvede turkis farve, giver en lethed, der matcher skuespillernes sandfarvede og lyserøde kostumer. 
Der har været fire dramatikere inde over teksterne. Og alle fire har leveret noget interessant og til tider rigtig godt materiale. Men iscenesættelsen får desværre ikke teksterne til at hænge godt nok sammen. Overgangene er for bratte og tekstmaterialet har ikke været under den dramaturgiske lup det nok burde. Og derfor kommer forestillingen desværre heller ikke helt i mål.

’FRIHED.SEX.LÆNGSEL’ spiller på Teater Grob frem til d. 11. apirl 2019 og varer ca. 1t.30min uden pause. 

MANUSKRIPT: Kari Vidø, Henrik Szklany, Jesper Pedersen og Per Scheel-Krüger ISCENESÆTTELSE: Per Scheel-Krüger SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN: Marianne Nilsson LYSDESIGN: Edward Lloyd Pierce LYDDESIGN: Anja Tietze Lahrmann KOREOGRAFISK KONSULENT: Esa Alanne MEDVIRKENDE: Lars Bom, Lise Lauenblad, Morten Kjær og Camilla Lau

Kommentarer