TILLØKKE OTTO - Folketeatret...

Der går fællessang i den, når Jesper Lohmann med band gæster Hippodromen på Folketeatret med forestillingen TILLØKKE OTTE – EN HYLDEST TIL EN HYLDEST TIL EN BAGGÅRDSPUMA. En koncert med elementer af personlige fortællinger om ikonet Otto Brandenburg.

Pressebillede

I TILLØKKE OTTO er vi til koncert med Otto og her kan alt ske. Scenen er sat og hans hårdtprøvede lille orkester står klar på scenen - publikum er klar i salen. Men hvor er han? Har han endnu en gang taget fejl af både tid og sted? Orkestret går tøvende i gang. Og der står han pludselig med sit drengede smil: "Godaften - godt at se jer!"

TILLØKKE OTTO er fortællingen om Otto Brandenburg. Historien om en dreng, der bliver født af en enlig mor i en lille by i Vestjylland og vokser op på Nørrebro. Musikeren der går fra hitmager og teen age idol til hæs baggårdspuma, mens skattevæsnet banker på og huset kommer på tvang. Men også historien om manden der rejser sig igen, hver gang han falder. En gennemsympatisk og fin aften med gode sange og lækre arrangementer, der måske mangler lidt kant og dramaturgisk linje. Jesper Lohmann er en gudsbenådet entertainer og formår, i rollen som Otto at komme helt ud i salen. Der er sange der ligger bedre til Lohmanns register end andre og enkelte numre har en underlig mislyd i arrangementet, men alt i alt er musikken det, der er med til at trække aftenen i selskab med Otto op. Allerbedst er Lohmann i de stille og underfundige numre, begge med tekst af Halfdan Rasmussen, nemlig ’Noget om helte’ og ’Noget om lykke’. Der rummer aftenen pludselig en inderlighed og man mærker en særlig forbindelse mellem scene og sal. 

Jeg har dog stadig en lille smule svært ved at gennemskue, hvad forestillingen vil. Skal vi hygge og rocke til Brandenburgs hits, eller skal vi også rammes og røres af historien om mandens deroute? Det forbliver lidt uklart. Lohmann står selv for idé, koncept og manuskript og har iscenesat sig selv i samarbejde med Susanne Breuning. Man fornemmer passionen og hjerteblodet, men forestillingen mangler retning. Hvad man til gengæld ikke snydes for, er hit på hit fra Brandenburgs brede repertoire. Med på scenen har Lohmann en utroligt velspillende kvartet under ledelse af kapelmester Mathias Grove Hansen.  Scenografien er lagt i hænderne på Camilla Bjørnvad, der forstår at ramme det hele ind i en lækker 70’er brun scenografi, der går igen i Lohmanns gabardinebukser med svaj og brune ruskindssko. 

Publikum denne tilfældige torsdag aften hvor jeg så forestillingen var næsten alle 60+, dem der kan huske Otto, både som teen age idol, men også som baggårdspuma. Og der blev rocket, grinet og sunget med fra publikumsrækkerne. Og det er også et par hyggelige timer man tilbringer i selskab med Otto og band.

TILLØKKE OTTO er produceret af J MAN PRODUCTION i samarbejde med NørregadeTeatret i Maribo og spiller på Hippodromen på Folketeatret til d. 15. marts 2020 og varer lige knap to timer inkl. pause. Har du endnu ikke skaffet dig en billet til forestillingen, skal du være mere end ihærdig for at få fat i en, for resten af spilleperioden i København er fuldstændig udsolgt. 

IDÉ OG KONCEPT: Jesper Lohmann MANUSKRIPT: Jesper Lohmann INSTRUKTION: Susanne Breuning og Jesper Lohmann SCNOGRAFI: Camilla Bjørnvad KAPELMESTER: Mathias Grove Hansen MEDVIRKENDE: Andreas Hatholt (bas), Regin Fuhlendorf (guitar), Kristian Karotki (trommer) og Jesper Lohmann

Kommentarer