GOOGLEREN - Husets Teater...

GOOGLEREN er ny dansk dramatik, med en blændende Mads Rømer Brolin-Tani alene på scenen i en monolog om at tackle al den ondskab, internettet flyder over med. 

Foto: Zuhal Kocan 


Forestil dig at være ansat som indholdsmoderator på internettet. Hver eneste dag at skulle gennemse videoer af halshugninger, børneporno og tortur – helst uden at tage arbejdet med hjem bagefter. I GOOGLEREN møder vi manden, der har taget denne opgave på sig. Vores allesammens mentale ambulancefører. Men hvad sker der egentligt med et menneske, der dagligt skal rumme verdens ondskab?

Julie Glargaard har skrevet en knugende og voldsom tekst, der stiller flere spørgsmål, end den kommer med svar. Det er en tekst fuld af angst og paranoia, der ikke kan undgå at smitte af på os i salen. Mads Rømer Brolin-Tani er blændende god som den kejtede indholdsmoderator, der skal debutere som aftenskolelærer. Ganske energisk går han rundt og tjekker rummet ud, tænder lyset og kigger undersøgende på os, sine nye kursister. ’Hej, jeg hedder Mads og jeg er indholdsmoderator’ begynder han. Og vi starter i den lette tone. Der lyder en befriende, men også afvæbnende latter fra publikum. For vi ved nok hvad der er på vej. Og ganske rigtigt. Langsomt begynder facaden at krakelere på vores patentlige og ordentlige familiefar. For hvor meget ondskab kan et enkelt menneske rumme, før alt knækker og sindet må gå i sort. 

Hver dag sidder han foran en skærm og sorterer i alt det der bliver delt på nettet. Billeder og videoer af sex, nøgenhed, pædofili og mord. ’I mener måske ikke i har brug for censur. Men tro mig, det har I’ fortæller han, mens han begynder at remse alle de ting op, der kan bruges til at skade et andet menneske. Alt fra piskeris til colaflasker. Og imens smuldrer facaden. Det starter i det små; sitrende hænder, fnuller der i en uendelighed fjernes fra trøjens ærmer, hukommelsen der svigter og smilet der stivner i en fordrejet, frossen grimasse. Og langsomt begynder paranoiaen at sive ud over publikumsrækkerne, indtil vi endelig konfronteres med lyden af alt det ondeste på internettet. Og hvem er det så der begår og deler alle disse fortrædeligheder. Det er dig og mig. Og lige den bevidsthed vil være længe om at slippe mig igen.

Foto: Zuhal Kocan

GOOGLEREN er voldsomt og knugende teater, der bestemt ikke er for alle. Forestillingen kravler ind under huden og sætter sig som en kløe, der hvor vi ikke selv kan nå. Forestillingen indeholder både beskrivelser, billeder og lyd der kan virke stødende og anbefales ikke til tilskuere under 16 år. 

GOOGLEREN er udviklet på Det Kongelige Teater under KGL Extra, og har været på turné landet rundt arrangeret af Husets Teater. Forestillingen varer ca. 1 time uden pause og spilles på Husets Teater i regi af Toaster frem til d. 23. november 2021.

TEKST: Julie Glargaard INSTRUKTION: Petrea Søe LYDDESIGN: Rasmus Kreiner MEDVIRKENDE: Mads Rømer Brolin-Tani

Kommentarer