DE TRE SMÅ GRISE - Fredericia Musicalteater...

DE TRE SMÅ GRISE er noget så særligt som en børnemusical med både humor og hjertet på det rette sted. En lille perle af en familieforestilling fra Fredericia Musicalteater.

Foto: Søren Malmose

Vi kender alle historien om de tre små grise der bygger huse og den store stygge ulv der kommer og blæser dem omkuld. På Fredericia Musicalteater genopsætter de deres familiemusical om DE TRE SMÅ GRISE. En lille produktion, der spiller i teatrets lille sal, med 5 medvirkende på scenen og 4 musikere i orkestret. Historien er som vi kender den, men med masser af små, sjove tvist på. 

Vi møder de tre grise Schwein, Nee og Stig, der stadig bor hjemme i grisestien hos deres mor. Men nu er det efterhånden på tide, at de tre kommer ud og lærer at stå på egne hove og flytter hjemmefra. Men ude i skoven lurer farerne, i skikkelse af Den Store Stygge Ulv, der endda også har spist De Tre Små Grises far. 

Foto: Søren Malmose

Forestillingen blev Reumertnomineret, første gang den blev sat op i 2022 og det forstår man godt. Der er fuld knald på forestillingen fra start til slut, med masser af humor og ørehængende musik, der fik undertegnede til at gå syngende ud af teatersalen, da forestillingen var slut. Stort set hele castet er skiftet ud til denne 2023 version. Laura Wildt er den lidt skrappe og meget økobevidste Nee, der bygger sit hus af strå. Jacob Prüser er den stærke og lidt dumme Schwein, der bygger sit hus af kviste og grene. Og Jacob Damsgaard Ditlev er den kloge Stig, der bare gerne vil bygge et hus i mursten, de alle kan bo i. Anne Fuglsig er Mor Gris, der trænger til plads hjemme i svinestien. Og så er der den Ulven, der bare så gerne vil have noget gris i sin mave i skikkelse af Mads Æbeløe, der også har oversat forestillingen. 

Alle 5 er de sangmæssigt stærke og spiller med både hjerte og humor, der er både for de små og de store i salen. Mads M. Nielsen har iscenesat med respekt for målgruppen. DE TRE SMÅ GRISE tager de små publikummer alvorligt og tør balancere mellem humor og uhygge. Jonas Vestergaard har begået en fin og fantasifuld scenografi, fuld af tegninger og fine videoprojektioner.

Foto: Søren Malmose

Fredericia Musicalteater har sat forestillingens målgruppe fra 3 år og op. Der er dog elementer i forestillingen, der kan virke skræmmende på de helt små. Lyset bliver helt slukket i salen, musikken er til tider ret høj og ulven er nogle gange temmelig uhyggelig. Måske passer forestillingen allerbedst til de store børnehavebørn og op. 

DE TRE SMÅ GRISE spiller på Fredericia Musicalteater frem til d. 19. februar 2023og varer ca. 1t. uden pause. 

MUSIK: George Stiles TEKST: Anthony Drewe OVERSÆTTELSE: Mads Æbeløe Nielsen INSTRUKTØR: Mads M. Nielsen SCENOGRAF: Jonas Vestergaard KOREOGRAF: Ernestine Ruiz INSTRUKTØRASSISTENT: Christine Sonnich LYSDESIGN: Martin Jensen LYDDESIGN: Peter Løvenhardt KOSTUMIER: Thilde Jensen MEDVIRKENDE: Mads Æbeløe Nielsen, Anne Fuglsig, Jacob Prüser, Laura Wildt, Jacob Damsgaard Ditlev BAND: Thomas Møller – kapelmester og klaver, Lars Daugaard – trommer, Steffen Schackinger – guitar, Allan Nagel – bas

Kommentarer