AARHUS REVYEN - SMILETS REVY 2023 - Hermans, Tivoli Friheden

Det er svært at lave revy i Aarhus. Efter talrige og desværre mislykkedes forsøg på at genoplive revyen i Smilets By gør revyparret Mikkel Schrøder og Christine Astrid - der også står sammen i spidsen for Svendborg Sommerrevy - nu forsøget. Og det er da også et imponerende set-up vi bliver inviteret ind til. Med et tremandsorkester, to korsangere og et gennemmusikalsk hold på scenen, svinger revyen rigtig godt. 

Foto: Lars E.

Revyen er en klassisk lagkagerevy med 28 numre i en blanding af sketches, sange og parodier. Alle fem på scenen er uovertruffen dygtige og har alle tidligere bevist deres talenter på diverse revy- og showscener. Og der er heldigvis en del numre, der rammer plet. Som ”Kyndelmissen” skrevet af Carsten Svendsen, der også selv står for fremførelsen, iført et stort oppustet kattekostume. En absurd og meget morsom tekst om vores forhold til alle de helligdage, vi efterhånden skal fejre. Carsten Svendsen har generelt stået for teksten til flere af revyens bedre numre. Som den fine ”Så længe der er kaffe”, eller ”Sprogblomster” om en lidt for sprogkreativ influencer, han har skrevet i samarbejde med Szhirley, der også brillierer på scenen i dette nummer. Henrik Koefoed viser gode takter og står for revyens to bedste numre, nemlig ”Undskyld” med tekst af Leif Maibom om en bankdirektør der gør sig vittig over sit eget store gyldne håndtryk. Og ”Politisk auktionshus” af Lars Bisgaard og Rasmus Søndergaard, hvor der bl.a. bliver udbudt et radikalt puslespil med syv brikker, der ikke passer sammen og Paludans biblioteksbøde på 13.000kr for 89 ikke afleverede koraner. 

Szhirley i nummeret Curlingbarn, Foto: Lars E. 

Men årets Aarhus Revy kommer desværre aldrig helt i mål. Mange af forestillingens numrene mangler desværre enten slutning, eller det lille tvist der kunne gøre dem rigtig sjove. Det betyder at vi kommer til at sidde og have ondt af skuespillerne og til tider også krumme tæer. Helt skidt bliver det hen mod slutningen, hvor vi skal trækkes igennem et utroligt langt Vase og Fuglsang nummer, ”Spørg Aarhus”, hvor Svendsen får lov at lave en sjov Jørgen Leth parodi, mens resten af teksten falder på gulvet med et brag. Generelt er revyen iscenesat noget hektisk og det er ikke mange gange, vi lige får lov at trække vejret. Christine Astrid laver en fine Gretha Thunberg i Leif Maiboms eftertænksomme ”klimatossen”. Men måske kommer den tekst nok et par år eller to for sent. 

Det er altså ikke udelukkende en rent vellykket revy, som Schrøder og Astrid formår at åbne den nye Aarhus Revy med. Men det er en start på noget, jeg håber, får lov at leve videre. Jeg håber at Aarhus vil bakke op om sin nye revy.

Henrik Koefoed i nummeret Politisk Auktionshus, Foto: Lars E. 

En enkelt fodnote. Kære publikum, lad nu din telefon blive i tasken og nyd forestillingen i øjeblikket. Jeg så forestillingen lørdag eftermiddag efter premieren. Og aldrig har jeg set så mange telefoner fremme og der er vel ikke den side af salen, revyen ikke er gennemfotograferet eller filmet fra. Bag mig sad fx en ung kvinde og optog hele forestillingen. Det er forstyrrende og uhøfligt, ikke kun for det øvrige publikum, men også for spillerne på scenen. 

Aarhus Revyen - Smilets Revy spiller på Hermans i Tivoli Friheden til og med d. 4. maj og varer ca. 2t. 30min. inkl. pause. 

TEKST & MUSIK: Mikkel Schrøder, Christine Astrid, Rasmus Friis, Carsten Svendsen, Vase & Fuglsang og Jan Svarrer, Leif Maibom, Lars Bisgaard & Rasmus Søndergaard, Jacob Weble, Merete Mærkedahl, Birgitte Næss-Schmidt, Thomas Pakula, Szhirley, Jens Krøyer, Birthe Kjær, Kasper Le Fevre, Quincy Jones, Stephen Nørrelykke m.fl. INSTRUKTION: Birgitte Næss-Schmidt SCENOGRAFI: Rikke Juellund KOSTUMER: Lasse Spangenberg KORARRANGEMENTER: Lene & Stephen Nørrelykke KAPELMESTER: Rasmus Friis Tvørfoss PRODUCENT: Mikkel Schrøder/Det’ Revy ApS Medvirkende: Szhirley, Carsten Svendsen, Henrik Koefoed, Christine Astrid og Mikkel Schrøder. Kor: Lene Nørrelykke og Anna Jessen. Orkester: Rasmus Friis Tvørfoss, Jakob Jønne Juul og Stephen Nørrelykke

Kommentarer