CIRKUSREVYEN 2023

CIRKUSREVYEN 2023 beviser sylespidst og pivfrækt at revygenren sagtens kan levere lige ind i tiden. Med nyt kreativt team og nyt hold på scenen genopstår revyen på Bakken i strudsefjer og guldregn.  

Foto: Henrik Petit

I Teltet på Bakken har man rystet posen og givet Cirkusrevyen nyt liv med et helt nyt kunstnerisk team, både på og bag scenen. Benjamin La Cour har begået en vidunderlig Art Deco scenografi, der spiller perfekt ind i revyens brølende 20’ere tematik. Kapelmester Joakim Pedersen står i spidsen for et yderst velswingende orkester, der leverer lækker underlægning til bl.a. Rene Vinters skarpe koreografi. Men den største stjerne tilfalder instruktør Joy-Maria Frederiksen. Hun formår på fornem vis at bære den gamle traditionsrige revy ind i en ny og moderne tid. En revy der runder klimakrise, Energikrise, Jon og Lizette, Irmapigen, LGBTQ+, Store Bededag og Post Nords manglende evne til at levere pakker ved kundens dør.   

Tekstniveauet er utrolig højt og spillerne formår alle at give dem det ekstra skub, der får selv de få svage tekster til at stå skarpt. 
Niels Olsen formår det umulige, nemlig at lave en ganske morsom parodi på Troels Lund Poulsen i sin egen tekst ’Man har et standpunkt’. Også hans egen ’Lang tid’ slår hårdt. En stille bossa nova der får teksten om de 5 danske børn der stadig sidder i en fangelejr i Syrien til at glide så langsomt ned, at skammen må melde sin ankomst.
forfatterparret Vase & Fuglsang er endnu engang storleverandører af tekster til årets revy. Irmapigen, i skikkelse af uforlignelige Bodil Jørgensen, og hendes langsomme død får en tur i vridemaskinen og udstiller vores allesammens hykleri. ’Med rumklang på’ sender os ind et dansktopunivers langt fra de Københavnske saloner, hvor alt næsten rimer på Inger (Støjberg) med utroligt morsomme Mads Knarreborg og Bodil Jørgensen i front. 

Foto: Henrik Petit

CIRKUSREVYEN 2023 er både sært gammelkendt og samtidig fuldstændig ny. De fem medvirkende på scenen er alle i topform og formår at trække forestillingen op, så det hele foregår i frisk tempo, uden at tabe pusten. Mads Knarreborg debuterer i teltet og bliver revyens joker. Hvem kunne vide, at han både ligner og lyder som Ulla Therkelsen, når han tager et tørklæde om halsen. Merete Mærkedahl er igen landets statsminister, der efterspørger en krise, så hun kan få noget af sin tilslutning igen. Niels Ellegaard vidunderlig både som Johnny Madsen og som hjemløs bi, der sælger bikube-forbi. Niels Olsen har revyveteranens charme og overskud i alt han er med i. Men over det hele stråler Bodil Jørgensen med sin helt egen og til tider groteske måde at fremføre en tekst på. Hun og Cirkusrevyen bliver et forunderligt match, jeg håber vi får lov at opleve igen i årene der kommer.
 
CIRKUSREVYEN 2023 cementerer sig solidt fast i en ny tid og det bliver spændende at følge revyens udvikling de kommende år. Jeg glæder mig til at komme rundt i Revy-Danmark, efter Cirkusrevyen har sparket dørene ind til revy i en ny tid.

Foto: Henrik Petit

Cirkusrevyen 2023 spiller 11. maj – 27. august 2023 i Teltet på Bakken og varer ca. 2t. 15min. inkl. pause.

TEKST & MUSIK: Niels Olsen, Joakim Pedersen, Vase & Fuglsang, Carl-Erik Sørensen, Thomas Pakula, Gordon Kennedy og Mads Knarreborg, Jacob Morild, Sejr Volmer-Sørensen, Otto Francker, Joy-Maria Frederiksen, Jacob Weble, Nanna Lüders Jensen, Weyse, Ditte Hansen og René Vinther, Antõnio Carlos Jobim og holdet INSTRUKTØR: Joy-Maria Frederiksen SCENOGRAF: Benjamin La Cour KOSTUMIER: Rikke von Qualen KOREOGRAF: René Vinther KAPELMESTER: Joakim Pedersen DIREKTØR: Sanne og Torben Pedersen MEDVIRKENDE: Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Merete Mærkedahl, Niels Ellegaard og Mads Knarreborg BANDET: Claus Waidtløw, Lars Vissing Reimann, Joakim Pedersen, Jesper Thomsen og Fredrik Damsgaard. ENSEMBLET: Jasmin Dahl, Vibeke Zederkof, Alberte Kyst, Katrine Nørgaard, Helene Duch Kjaer, Theresa Sivard, Lulu Safia og Mette Refshauge Kristiansen.

Kommentarer