TIVOLIREVYEN 2023

TIVOLIREVYEN er tilbage med Lisbet Dahl i spidsen. Men revyen falder på gulvet med et ordentligt bump, for den bliver desværre hverken rigtig sjov eller grov og lidt for ofte skal der søges under bæltestedet efter grinene. 

Foto: Camilla Winther

Lisbet Dahl er tilbage i TIVOLIREVYEN 2023 efter en ret abrupt slutning på en lang regeringsperiode i Cirkusrevyen på Bakken. Det skulle være så godt, men det bliver det desværre ikke. Det tydede ellers godt med et fremragende hold af både revyveteraner - og debutanter. Desværre er revyen hverken særlig sjov eller særlig nytænkende. Og særligt efter pausen taber forestillingen helt pusten.  

Det starter ellers rigtig godt. Efter åbningsnummeret serverer revydebutanten Nicolai Jørgensen aftenens bedste nummer, ”Familieterapeuten”, hvor en kommunalt ansat familieterapeut bliver ringet op af en anonym borger fra Paris, der bare gerne vil kaldes Jokke og som er ked af forholdet til sin styrende mor, der har taget hans børns selvforståelse og titler fra dem. Simultant modtager terapeuten et opkald fra en frustreret mor, der er ulykkelig over, at hendes søn ikke forstår hende. Hvordan han får bragt de stridende parter sammen, skal ikke afsløres her, men det er godt tænkt og skrevet af forfatterne Vase & Fuglsang og fantastisk spillet er Jørgensen, der viser virkelig gode takter som revyskuespiller. Andreas Bo hopper i en Mette Frederiksen-udklædning og leverer en okay parodi på vores statsminister til psykolog i nummeret ”Hvorfor?”, skrevet af Adam & James Price. 
Lisbet Dahl leverer fornemt rutineret ”Mail til Putin” og en ganske sjov parodi på den gåede formand for Fagbevægelsen, ”Lizette” med catchlinen ”Man må ikke tage folk på røven, men man må godt tage røven på folk.”
Andreas Bo og Linda P er tilpas gakkede i Carsten Collings ”Skat Bot”, om Preben der har købt en robotkvinde i jagten på, ja… ”intimitet”.
Dahl giver os sin gammelkendte - og en smule udvandede ”Humørbomben” og jeg går ud til pause og tænker, at det er da en ganske udmærket revy. 

Foto: Camilla Winhter

Men efter pausen falder dramaturgien fra hinanden og selvom der er udmærkede numre, hænger det ikke sammen og forestillingen slutter på en noget flad fornemmelse. Dahl formår som instruktør ikke af få samlet de fire øvrige spillere helt og får desværre heller ikke udnyttet deres fulde potentiale. Carsten Svendsen, der i Aarhusrevyen brilierede i nummeret ”Kyndelmissen”, gentager her næsten samme nummer, ”Det lykkeligste land”, der desværre ikke rammer de samme absurde højder som i Aarhus. Og meget andet har desværre ikke rigtig at rive i. Andreas Bo får lov til at spytte parodier ud. Nogen sidder i skabet, men de fleste gør ikke og hans ca. 12 minutter lange ”180 år” får revyen til at tabe pusten i en ikke særlig sjov tekst af ”Vase &Fuglsang”. Stærkest står Linda P, der i adskillige numre viser, at det med revy kan hun også. Sammen med Dahl laver hun en rigtig fin Lars Løkke i nummeret ”Løkke træf”, hvor Privat-Lars og Politiker-Lars danser side om side i en fin tekst af Carl-Erik Sørensen. Helt skidt er det lange nummer ”Hyldest”, som Linda P har skrevet til Lisbet Dahl, som desværre kommer til at lande med et brag i en ikke særlig morsom og velkomponeret revy. Så selvom Rikke Juellund har skabt en rigtig fin og velfungerende scenografi, James Price sidder i spidsen for et yderst velspillende orkester og Lisbet Dahl står i spidsen for et yders velspillende hold, kommer TIVOLIREVYEN 2023 ikke tørskoet i land. Det bliver simpelthen for rodet og bagudskuende, hvor teksterne alt for ofte griber under bæltestedet efter sikre grin. 

Men Tivoli skal ikke frygte tomme sale. Allerede inden premieren havde revyen solgt så mange billetter, at den er forlænget ind i august. Og der er da også grundlag for en hyggelig aften i den gamle have, hvis man er i det nostalgiske hjørne og gerne vil have lidt revycharme. 

Foto: Camilla Winther

TIVOLIREVYEN 2023 spiller i Glassalen i Tivoli frem til d. 5. august 2023 og varer 1. 50min. inkl. pause. 

TEKST &MUSIK: Adam Price, James Price, Vase & Fuglsang, Lisbet Dahl, Linda P, Leif Maibom, Carsten Colling, Carl Erik Sørensen, Stine Winther Johansen og Nicolai Jørgensen, Carsten Svendsen, Lukas Birch, Lars Bisgaard og Rasmus Søndergaard, Søren Anker Madsen m.fl. KUNSTNERISK LEDER/INSTRUKTØR: Lisbet Dahl ASSISTERENDE INSTRUKTØR: Line Kromann KAPELMESTER: James Price SCENOGRAF: Rikke Juellund KOREOGRAF: Peter Friis VIDEODESIGN: Morten Just LYSDESIGN: Malthe Haugaard. LYDDESIGN: Claus Wolther KOSTUMER: Pia Myrdal og Søren Le Schmidt MEDVIRKENDE: Lisbet Dahl, Andreas Bo, Linda Petersen, Carsten Svendsen og Nicolai Jørgensen. MUSIKERE: Thomas Edinger, Ketil Duckert, Mads Kjølbye, Kaspar Vadsholt, Tom Holm Jensen og Thomas Jaque.


Kommentarer