MOULIN ROUGE - One & Only Musicals

Med MOULIN ROUGE sætter One & Only Musicals sig flot i spidsen for musicalproduktioner i Danmark. Et overdrevet sanseorgie ud over alle grænser.  

Foto: Miklos Szabo

Vi er i Paris år 1899. Den unge, håbefulde digter Christian ankommer til byernes by, hvor han løber ind i den flamboyante kunstner Toulouse-Lautrec. Han skriver på et show som er tiltænkt natklubben MOULIN ROUGE. Og hovedrollen skal spilles af natklubbens ukronede dronning, Satine. Christian forelsker sig hovedkulds i Satine, og modstræbende må hun erkende, at hun også har stærke følelser for den (endnu) uskyldige forfatter. De får natklubbens ejer, Harold Zidler, med på ideen og for at sikre den nødvendige økonomi, allierer han sig med den stenrige og skruppelløse hertug af Monroth. Hertugen vil gerne punge ud, men kun under én betingelse: Satine skal være hans. Nu begynder en tragikomisk trekantsintrige, hvor Satine og Christian kæmper mod alle odds for at udleve deres kærlighed.

Foto: Miklos Szabo

Lad det være sagt med det samme. Aldrig nogensinde har jeg set en så imponerende musicaliscenesættelse som MOULIN ROUGE på dansk grund. Fra første tone til allersidste buk stimuleres vores sanser på vildeste vis. MOULIN ROUGE spiller på både Broadway og West End. I den version der spiller i Danmark, er forestillingen konceptueret til de nordiske lande af Anders Albien. Niclas Bendixen har iscenesat den danske version, så vi ikke keder os et eneste øjeblik. Og med Anja Gaardbos koreografi er scenen i konstant bevægelse. Vi mister nærmest pusten efter åbningen af 2. akt. Scenografien er lagt i hænderne på takis. Det er smukt og sansemættet. Ikke siden Klokkeren Fra Notre Dame har jeg set så vild og sansemættet en scenografi, hvor Astrid Lynge Ottesens kostumer sætter et smukt prik over i’et. 

Man kan nærmest ikke sige One & Only Musicals uden at sige Silas Holst. I rollen som Christian viser han en mere rørende og humoristisk side af sit talent. Samtidig matcher har han fuldstændig med Sara Viktoria Bjerregaard, der i rollen som Satine endnu engang cementerer sig som en funklende stjerne på de danske teater- og musicalscener. Rasmus Bjerg er rørende fortabt i rollen som natklubejeren Harold Zidler. Pelle Emil Hebsgaard er diabolsk ondskabsfuld som Hertugen af Monroth. Laus Højby og Stanly Bakar er skønne som forestillingens comic relief i rollerne som kunstneren Toulouse-Lautrec og den argentinske tangodanser Santiago. De kan dog begge, for min skyld, godt skrue gevaldig ned for den tykke dialekt, de som de eneste spiller med. Men når Højby synger ”Nature Boy” og Bakar danser og synger sig igennem ”Bad Romance”, må vi alligevel overgive os. Hele ensemblet giver 200% og som publikum kan vi ikke undgå at træde med ind i festen. Skidt så pyt med at replikkerne til tider er lidt ubehjælpelige og  at der er nogle genvaldige dramaturgisk sorte huller undervejs. MOULIN ROUGE er festen man ikke vil hjem fra. Jeg tænker at lydmanden nok skal få skruet ned for bundbassen og op for vokalerne, så også lyden står helt skarpt. Om du kan lide musicals eller ej, er der nærmest ingen undskyldning for ikke at købe billet. 

Foto: Miklos Szabo

MOULIN ROUGE spiller lige nu i Falkonersalen på Frederiksberg til d. 21. september, i Vejle Musikteater fra d. 25. oktober - 5. november og i Musikteatret Holstebro fra d. 10. - 19. november 2023. Forestillingen varer ca. 2t.45min inkl. pause.
 
TEKST: John Logan ORKESTRERING: Justin Levine DANSEARRANGEMENTER: Justin Levine og Matt Stine KONCEPTUERENDE NORDISK INSTRUKTØR: Anders Albien INSTRUKTØR Niclas Bendixen KOREOGRAF: Anja Gaardbo SCENOGRAF: takis KOSTUMEDESIGN: Astrid Lynge Ottesen. MODIST: Helene Holst Ecwald KAPELMESTER OG ARRANGØR: Joakim Pedersen LYSDESIGN: Ulrik Gad LYDDESIGN: Tim Høyer MEDVIRKENDE: Silas Holst, Sara Viktoria Bjerregaard, Rasmus Bjerg, Pelle Emil Hebsgaard, Laus Høybye, Stanley Bakar, Vibeke Zederkof, Lea Thiim Harder, Line Krogholm, Andy Roda, Line Høeg Olsen, Joakim Tranberg, Ingeborg Meier, Tone Reumert, Magnus Kofoed, Thea Thomsen, Christin Olesen, Silja Lumholt, Maja Kaagaard Olsen, Luc Boris André Kouadio, Mads Gronemann Petersen, Nicklas Milling, Ronni Morgenstjerne, Frederik Levin, Malik With m.fl. 

Kommentarer