THE DUMB WAITER - That Theatre Company

På Krudttønden på Østerbro mødes Ian Burns og Lars Mikkelsen på scenen i Harold Pinters absurde THE DUMB WAITER (Køkkenelevatoren på dansk). Det er blevet til en lille perle af en forestilling, man ikke må glip af, hvis man er til Pinter og absurd teater. 

Foto: Presse, That Theatre Compaby

To lejemordere sidder i en kælder under en cafe og venter på besked om, hvornår de skal udføre deres næste job. De slår tiden ihjel med avislæsning og almindeligt mundhuggeri. Men pludselig begynder køkkenelevatoren at sende besynderlige madbestillinger ned til dem og rutinen brydes. Og pludselig ender dagen på en helt anden måde end planlagt.  

Lyset går op og der sidder de to mænd. Den ene læser avis og den anden binder sine snørebånd.  Tiden går og langsomt begynder de at tale.  Om alt og intet, fodbold og cricket, mens køkkenelevatoren pludselig begynder at spytte underlige madbestillinger ud og vi på publikumsrækkerne langsomt finder ud af hvad de to egentlig er for nogle typer. Det er vidunderligt at se Mikkelsens og Burns tætte og finurlige spil med hinanden. Selvom Lars Mikkelsen mest er kendt fra det store lærred, er det tydeligt, at han er en virkelig dygtig teaterskuespiller - selv på syngende midtengelsk. Ian Burns lader os heller ikke i tvivl om sine evner på scenen. Og det er værd at se THE DUMP WAITER, bare for deres samspil.

Harold Pinter er kendt for sin realistiske skrivestil, der bliver absurd, jo mere realistisk spillestilen er. Dette formår instruktør Barry McKenna at udnytte til fulde i sin sikre iscenesættelse. Forestillingen er ikke mange minutter gammel, før stemningen er gevaldig trykket og vi sveder lidt med de to på scenen. Altså en interessant og velspillet absurd komi-tragedie, der er værd at ofre en lille time på.

Foto: Presse, That Theatre Company

THE DUMB WAITER spiller på Krudttønden på Østerbro frem tom. d. 21. oktober 2023 og varer ca. 60min. uden pause. Efter hver forestilling kan publikum møde de to skuespillere i Krudttøndens bar til en lille Q&A. OBS: Forestillingen spilles på engelsk. 

PRODUCERET AF: That Theatre Company DRAMATIKER: Harold Pinter ISCENESÆTTELSE: Barry McKenna LYSDESIGN: Julian Simpson LYDDESIGN: Mark Jones MEDVIRKENDE: Lars Mikkelsen og Ian Burns


Kommentarer