DEN FORTRYLLEDE KUFFERT - Fredericia Musicalteater

På Fredericia Musicalteater holder de traditionen i hævd og spiller musical for de yngste i vinterferien. I år er det DEN FORTRYLLEDE KUFFERT, der med fantasi og charme lærer os at drømme med Emil, Mira og fantasidragen BEO.

Foto: Søren Malmose

DEN FORTRYLLEDE KUFFERT er fyldt med ting, der for det blotte øje ser almindelige ud. Men den gamle kuffert holder på en hemmelighed. Mira og Emil dykker ned i den gamle kuffert med deres nye mystiske og knappespisende drageven, Beo. Og før Mira og Emil ved af det, er de på deres livs eventyr, hvor katte kan cykle, kål er den nye livret til jul, der skal stepdanses på livet løs og hvor superhelte også kan have en dårlig dag.

DEN FLYVENDE KUFFERT er Fredericia Musicalteaters nyeste forestilling til det yngste publikum. Forestillingen er skabt gennem workshops med børn og lærere fra lokalområdet og musikken er skrevet af unge, udvalgte komponister som en del af en et talentudviklingsprogram støttet af Koda Kultur. 
Ideen er god. To børn, en kuffert fuld af ting og udklædning og fatasidragen Beo, der er delvis hest, delfin, ged og krage, men mestendels skabt af fantasi.  Sammen med et band bestående af tre musikere fortæller de igennem sange om venskaber, ensomhed, klima og krige og alt det andet der kan fylde i børns bevidsthed. 

Mira Andrea Balolli og Emil Asbjørn Madsen matcher hinanden og de bakkes godt op af Sofie Haidelbach, der både styrer og lægger stemme til dragen Beo. Med en spilletid på 50 min kan de fleste være med, men alligevel var det på premieren som om, at de helt små mistede koncentrationen hen mod slutningen. Fredericia Musicalteater anbefaler forestillingen fra 3 år og op. Jeg vil dog mene, at børn skal være en 5-6 år for at begynde at få det optimale ud af forestillingen. Der er ikke en konkret handlingslinje i historien og nogle af sangene tager lidt tunge emner op. Og det er måske det, der kan være DEN FLYVENDE KUFFERTS svage punkt. I min optik er børn i indskolingen og på mellemtrinnet den primære målgruppe. Hvis der skal videreudvikles på forestillingen, trænger den til en dramaturgisk opstramning og en tydeliggørelse af forestillingens tematikker.
 
Alt i alt er DEN FORTRYLLEDE KUFFERT dog en oplagt feriebeskæftigelse. Der er god musik og en fin og rørende fortælling om venskab til både børn og voksne.

Foto: Søren Malmose

DEN FORTRYLLEDE KUFFERT spiller på Fredericia Musicalteater frem til d. 17/2 - 2024 og varer ca. 50 min. uden pause

IDÉ OG KONCEPT: Rob Hartmann, Thomas Bay og Katja Lotsberg Nilsen INSTRUKTØR: Liv Stevns KOMPONISTER/TEKSTFORFATTERE: Mille Lambert og Kristoffer Nybye KOMPONISTER/TEKSFORFATTERE: Morten Gildberg-Hansen og Ingeborg Bjarno Thomsen, Kristoffer Rahbek, Luna Stage, Line Staun Jensen, Jasmin Maria Ader Gauguin DUKKEUDVIKLER: Susanne Morthorst Staal PLAKATDESIGN / KEY VISUAL: Ane Nejsum KAPELMESTER: David Tølbøll MEDVIRKENDE: Mira Andrea Balolli, Emil Asbjørn Madsen og Sofie Haidelbach

Kommentarer