MIN MOR SIGER - Aveny-T

På Aveny-T rimer hjerte på smerte i iscenesættelsen af Stine Pilgaards debutroman MIN MOR SIGER. Et festligt og farvestrålende blik ind i knuste hjerter og pinlige forældre med en Sofie Torp i topform i centrum.

Foto: Emil Indiana Holm

Sofie Torp er forestillingens lysende midtpunkt. Med en tilpas blanding af højtråbende vrede og forknyt hjertesorg, formår hun at spille den navlepillende kvinde med charme og overskud, så karakteren får både kant og varme. Hun bliver flankeret af Nina Rask og Laurits Emanuel, begge med humor og overskud

Laurits Emanuel Beviser sit værd som både sangskriver og performer. Forestillingens fine ’søhestemonologer’ sat til musik, giver fortællingen nuancer og vores hovedpersonen en vis sårbarhed. Desværre er disse musik-mellemstykker dog også med til at trække forestillingens tempo ned. Hen mod slutningen kommer det hele til at stå lidt i tomgang. Hjerte-smerte rimene bliver en anelse for meget og der savnes fremdrift.
 
Simone Bartholins scenografi er et psykedelisk spejlkabinet af farver og former, der matcher forestillingens fortællestil. Tæt på for meget og i hvert fald over the top. 

MON MOR SIGER er hyggeligt selskab til alle, der har oplevet at skulle hele et knust hjerte, tilsat lækker og blød pop og en god portion humor.

MIN MOR SIGER er sidste forestilling i Aven-Ts huskunstnerordning i sæsonen 23/24, der har bestået af skuespillerne Nina Rask og Sofie Torp og iscenesætter Signe Hørmann Sørensen. Forestillingen spiller på Aveny-T frem til 2. marts 2024 og varer ca. 85 min. uden pause. 

ISCENESÆTTELSE & DRAMATISERING: Signe Hørmann Sørensen BASSERET PÅ ROMAN AF: Stine Pilgaard MUSIK: Laurits Emanuel SCENOGRAFI: Simone Bartholin LYSDESIGN: Rosa Birkedal. TONEMESTER: Jacob Valet KOSTUMIER: Hanne Mørup MEDVIRKENNDE: Sofie Torp, Nina Rask og Laurits Emanuel

Kommentarer