TID TIL GLÆDE - Nørrebro Teater

TID TIL GLÆDE på Nørrebro Teater er ensemblespil, bløde sweatre og lange talestrømme. Nok ikke en forestilling for alle, men smuk, eftertænksom og desværre også for lang.

Foto: Amanda Bødker

Ved en strand er der en bænk. En kvinde har fundet den bænk og vil vise den til sine voksne børn. Kun datteren dukker op, mens sønnen er forsinket eller måske helt forsvundet. I stedet ankommer en nabo og hans gravide ekskone efterfulgt af en kvinde med sine to voksne stedbørn. Pludselig bliver bænken centrum for et virvar af samtaler, der blander sig i hinanden. Her samles fragmenter af liv og skaber en sjov, ærlig og rørende fortælling om menneskelige relationer.

Arne Lygres TID TIL GLÆDE på Nørrebro Teater er ensembleteater i rigtig fin form. Med et utal af referencer til Becketts ”Mens vi venter på Godot” har Madeleine Røn Juul iscenesat et fint og absurd kammerspil om menneskelige relationer, forhold og familie. Tina Gylling Mortensen viser endnu engang hvorfor hun er en af de fornemste skuespillere vi har herhjemme. Hendes Mor er både morsom, sårbar, skrøbelig og bomstærk på en gang. Peter Christoffersen er vidundersød som sønnen Aksle der forlader både kæreste og familie for at finde sig selv - og i andet akt, kæresten Aksle forlod, der midt i sin sorg stadig formår at holde fødselsdag for naboer og venner. En fødselsdagsfejring, der bliver lige lovlig lang i spyttet, på trods af Esa Alannes komiske koreografi, godt hold op mod Mathias Friis Hansens improvisationer på trommer. Resten af ensemblet glider ind og ud af roller, der giver mere eller mindre mening, men alle i fin form. 

Foto: Amanda Bødker

TID TIL GLÆDE bliver en meditation i varme farver, bløde sweatre og lange talestrømme. Det er ikke en forestilling for alle, for har man ikke det rigtig mindset med i teatret, kan interessen for historien og de menneskelige relationer i fortællingen hurtigt ryge. Det havde ikke gjort noget, hvis forestillingen havde været en halv time kortere. Men jeg formåede alligevel at overgive mig til det fine ensemblespil.

Foto: Amanda Bødker

TID TIL GLÆDE spiller på Nørrebro Teater frem til d. 2. november 2024. Forestillingen varer ca. 2t.30min. inkl. pause. 

INSTRUKTION: Madeleine Røn Juul MANUSKRIPT: Arne Lygre SCENOGRAFI & KOSTUMER: Laura Rasmussen LYDDESIGN: Mathias Friis-Hansen LYSDESIGN: Mia Jandje Willett KOREOGRAFI: Esa Alanne OVERSÆTTELSE: Julie Maj Jakobsen MEDVIRKENDE: Sarah Boberg, Peter Christoffersen, Brian Hjulmann, Christiane Gjellerup Koch, Johannes Lilleøre, Tina Gylling Mortensen, Katinka Lærke Petersen, Jacob Weble og percussionist Mathias Friis-Hansen

Kommentarer