CPH STAGE - Anbefalinger 2...CPH STAGE lakker mod enden. Det har været nogle vilde dage med masser af oplevelser af en hver art og genre. Jeg kan lige nå at komme med et par anbefalinger til et sidste par forestillinger jeg allerede har set og anmeldt. Vi skal forbi to meget forskellige forestillinger, der på hver deres måde kravler under huden på tilskueren.

Foto: Ursula Marcussen

SVAR PÅ HELGAS BREV. I en lille, simpel, men dog smuk og lækkert lyssat scenografi sidder han, Bjarni. På en skæv taburet med et fedtet fåreskind på, sidder han og fortæller. Om livet med fårene, naturen og om sin ustabile og syge kone der gemmer sig i klædeskabet og græder, når konfrontationerne med livet kommer for tæt på. Og så er der selvfølgelig Helga. Kvinden Bjarni har en kort, intens affære med. Hende han ikke formår at slippe. Det starter som en liderlighed og et begær, der næsten bliver for meget. Meget malerisk beskrives bryster og lår og sæd og bryster; og bryster - og bryster… Men pludselig bliver mindet om liderligheden til vrede og afmagt i Bjarni. Vrede og afmagt over det han aldrig fik. For til slut at blive til en smuk refleksion over kærligheden. 

SVAR PÅ HELGAS BREV spiller i aften d. 31. maj kl. 20.00 i Prøvehallerne på Teater V. Du kan læse hele min anmeldelse her.  

Foo: Henrik Osthen Rasmussen

ROCKY. I en helt tom, mørkegrå scenografi står en pænt klædt mand og kigger på os, forsøger at få øjenkontakt, smiler og begynder at fortælle. Fortælle om Rocky, filmen og den stakkels fyr af samme navn. Vestrehåndsbokseren ingen tror på. Vi griner lidt og lytter. Lytter til historien om Rocky, men også til historien om den hvide mand i socialklasse 1 med alle de rigtige meninger og holdninger, der nyder, gennem Rocky, at leve sig ind i socialklasse 5. For der slipper han for at mene noget som helst. Og så breder historien sig ud. Pludselig er Rocky blevet højreorienteret; en af dem alle os med ”de rigtige meninger” elsker at hade. Han er en halvdum, analfabet, der ikke kan sætte to sætninger sammen. Men han er stærk. Han rejser sig igen hver gang han bliver banket i gulvet. Og pludselig får Rocky fremgang. Han har tv-tække, vinder valget, får folkets stemme. Pludselig er det ham man lytter til. Og den venstreorienterede hvide mand taber slaget og…

ROCKY spiller d. 31. maj kl. 20.00 og d. 1. juni kl. 17.00. Du kan læse hele min anmeldelse her.  

Kommentarer